fredag 5 december 2014

Lucka 5: Julmat i Halmstad

Kanske finns det två faser under året då det är lite extra jobbigt att vara vegan: sommargrillningen och julborden.
Jag tror att de flesta specialkostare håller med mig om att det är när ens egna matpreferenser krockar med omvärldens matnormer som man börjar önska att man var en sån där normal människa. Jag längtar inte efter kött när jag står i mitt eget kök och lagar min egen favoriträtt. Jag ångrar inte mitt kostval när jag väljer havredrycken i mejerihyllan istället för tuttmjölken. Men när det ska flängas runt på stan efter en restaurang som kan tänka sig att försöka tillaga något ätbart till den där krångelpellen, samtidigt som jag vet att resten av gänget bara vill sätta sig på första bästa ställe och beställa in sin fläskfilé, då är det inte roligt.
Och när varenda svennebanan slänger upp sin färdiga flintastek på grillen medan jag själv sitter och trär små tomater på spett eftersom det inte fanns något annat att tillgå i affärn, då är det inte roligt.
Och när alla ens kollegor (om man har sådana) eller alla ens vänner eller släktingar frossar i julbord medan jag själv vet att jag måste åka minst tio mil för att hitta en vegansk variant eftersom det vore galenskap att punga ut tvåhundra spänn på ett bord där jag bara kan äta rödkålssalladen, då är det inte roligt.

Så i år hade vi planer på att åka till Liseberg, njuta av julmarknaden, hälsa på tomten och frossa i den veganska julbuffén!
Sen körde det ihop sig lite. Vi får se om det blir av.
Men nu har jag hittat något som ligger ännu närmre...

Kolla in:
Det är Raw Food Café i Halmstad som bjuder på denna veganska jultallrik för dryga hundralappen, som rymmer bland annat auberginesill, rödbetssallad och fröbollar med lyxig svampsås. Bilden snodde jag helt fräckt från deras facebooksida, hoppas det var okej.
Boka in en dejt här med familjen, kompisen eller vem som än vill följa med och testa något nytt(igt).

Smaklig måltid!
// Myran

2 kommentarer:

  1. Lockande det här med Liseberg och deras julbord! Såg fräscht och fint ut, det lilla man fick se.

    SvaraRadera