onsdag 3 december 2014

Lucka 4: Julmusik för djurvänner

Tänk om vi veganer och vegetarianer skulle vägra lyssna på musik gjord av folk som äter kött.
Det skulle bli ganska begränsande. Majoriteten av de människor som skapar musik är inte vegetarianer eller veganer. Men vissa är ju.
Kommer ni på några, sådär spontant? Det kan vara knepigt. Paul McCartney känner vi ju till. Att Thomas Di Leva och Amanda Jensen ratar kött visste jag också om.
Men visste ni att Charlotte Perelli inte vill ha någon gris på sitt julbord? Det visste inte jag.
Ibland kan det vara kul att påminna sig om att vi är många där ute i världen som har tagit ställning. Det är inte bara några enstaka "övervintrade hippies" (som det brukar heta) utan massor av människor av alla slag: folkkära artister, politiker och ledare, gamla gubbar och tanter, punkare och schlagersångare, supermodeller och forskare, världskändisar och kanske din granne.
Så för att hylla det har jag satt ihop en jul-lista, med julmusik sjungen av enbart artister som är vegetarianer eller veganer. Bara för skojs skull!
Djurvännernas jul
Lägg gärna till fler om ni kommer på någon. Och säg till om det skulle ha slunkit in någon köttätare av misstag (jag kan ju tex ha hittat gammal information som har blivit inaktuell)!

Join the vegan choir!

// Myran

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar