tisdag 26 mars 2013

Myran testar: Marabou cookies

Det var ingen som grät när det blev känt i land och rike att chokladjätten Marabou skulle lansera en vegansk kaka med mjölkfri choklad i. Igår fick jag tag på ett rykande nytt paket på Ica Vallås och strax därefter var det dags för eldprovet. Skulle Marabou, som annars alltid hittar en ursäkt att baka in mjölkpulver eller smörfett i typ alla sina produkter, den här gången sluta fred med Sveriges veganer?
Krispigt, tyckte Paddan och jag. Degen är enkel och utgör bara basen för själva chokladinnehållet. Det är en klassisk kaka, en sån som redan finns i ett flertal olika varianter i kakhyllan, men som sällan brukar vara mjölkfri. Dessutom var kakorna överraskande stora! Ett paket rymmer åtta kakor stora som handflator.
Det har inte snålats på chokladtugg i den här nyheten, så därför vill jag heller inte snåla med betyget:
fem ärtor av fem möjliga!
Nytt tilltugg är alltid välkommet i fikahyllan, som annars inte brukar ha så mycket mer än veganernas nationalkaka - delicatobollen - vilken är god men i längden blir tröttsam.
Perfekt fikapaket att ha hemma eller ta med.
// Myran

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar