måndag 26 maj 2014

Kom till Halmstad! Det är här det händer!

Det händer så mycket i Halmstad nu för tiden! Ständigt något nytt.


Helt orelaterat - men har ni sett att en replika av den världskända skulpturen "Non-violence" av Carl Fredrik Reuterswärd har fått en plats på Brogatan i vår stad? (Eller ja, inte helt orelaterat, i begreppet antivåld kan ju även ogillande av våld mot djur ingå!)

Vad jag inte ännu har berättat är att på samma gata, fast betydligt längre bort, öppnade alldeles nyligen någon form av hälsokost/raw food/eko/vegan-butik!
Förlåt min dåliga koll, jag får komma med mer info när jag varit där mer ordentligt. Jag hann i alla fall kika in idag och se att de bland annat säljer veganska grill-paket med korvar, tofu och vegokött... Spännande!

Åter på samma gata, i närheten, ligger ett nyöppnat café vid namn Fresh Meny som säljer frukt-cocktails och frukt-smoothies av många slag. Något sådant har vi inte sedan tidigare - ett ställe specialiserat på färskmixade fruktdrinkar! Beställ smoothien som den är (alla är mjölkfria) eller be om cocktail utan grädde, honung och chokladsås (såsen är jag osäker på, den kan eventuellt vara vegansk) och drick den med hackade nötter på toppen.
Här kan man även beställa glass med fruktsallad, och i sortimentet hittar vi både Sias JordgubbDaiquiri-sorbet och Oatlys klassiska chokladglass. Mums!
I övrigt satsar stället på baklava och smörgåsar/sallad - jag tror att det kan gå att pyssla ihop något veganskt av detta om man är hungrig.


Vad mer?

- Superpopulära sommarstället Tillsammans har precis slagit upp portarna! Jag var där förra året och charmades av inredningen, serviserna, människorna, musiken och så vidare och så gick det helt okej att göra en veganbeställning till en myra som mig.
Nu har Tillsammans dessbättre ynglat av sig och skapat året runt-öppna sofo-doftande Söderfamiljen, en kort promenad bort från centrum. Där har jag både klämt en spännande sallad (se bild) och en grillad hummusmacka till helt okej priser. Personalen är överlag väldigt tillmötesgående när det gäller att göra något veganskt och stället är supermysigt.

- En liten glasskiosk har landat i Picassoparken. Jag har inte varit där så jag vet inte om det är något att ha.

- De två indiska restaurangerna som fanns sedan tidigare har fått sällskap av en till. Nu har vi två indiska hak på redan nämnda Brogatan (japp, det är en lång gata) och jag har tyvärr inte varit på något av dem ännu. Men gå dit ni och kolla!

- Mitt älsklingsställe Burrito House har som bekant gått i graven och ersatts av ett riktigt köttpalats - Sailors Burgers - som fortfarande inte visat nämnvärt intresse för att ha något vegetariskt på menyn...
Även Taco Hej har nu sagt Taco Adjö och på samma plats ligger restaurang Lilla Oskar, det ser tyvärr inte lovande ut... Men jag har inte varit där och hört mig för, kanske är de villiga att knåpa ihop något till en hungrig vegan?

- Nog om det. En god nyhet är ju som tidigare nämnt Oatlys Imat Fraiche, som redan finns i de flesta livsmedelsbutiker (antagligen även i nyöppnade Hemköp som hållit stängt en längre tid). Spring å köp! Passar till allt!

Detta var allt från ikväll. Nästa gång vi hörs blir det nog några gamla kakrecept som jag har på lager och gärna delar med er gottegrisar!

// Myran

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar