tisdag 12 november 2013

Fläskpannkaka i vegantappning!

Nu var det länge sedan jag bjussade på något recept. Faktum är att jag sitter på en hel drös som behöver publiceras innan jag glömmer bort dem...

Vi börjar med gårdagens husmanskost: Fläskpannkaka!
Det finns maträtter man räknar ut ur sitt liv när man blir vegan. Äggröra, fiskgratäng, maränger, you name it.
Men ju mer man lär desto mer kan man experimentera fram.

Hur får man då till fläsket utan grisen?
Myran gjorde så här:

Koka ett par nävar sojastrimlor i ca 10 minuter. Pressa ur vattnet ur dem och stek i olja i en stekpanna på halvhög värme. Rör runt hela tiden, det kan hända att strimlorna bränner fast lite men det gör inget. Smaksätt dem med grillkrydda, salt och grovmalen peppar. Rör runt och fortsätt steka tills strimlorna fått en lite knaprigare konsistens och lite kryddig smak.

Pannkakssmeten rörs ihop av
4 dl mjöl
1 dl havregryn
6 dl havre/sojamjölk
2 msk rapsolja
2 msk sirap
2 msk bakpulver
4 msk potatismjöl
lite salt.

Blanda i "fläsket" i smeten och häll allt i en stor smord form.

Pannkakan gräddas i 225¤ och serveras efter ca 20 minuter med lingonsylt.

Smaklig spis!
// Myran

1 kommentar:

  1. Hejsan! Per Qvarnström på Sveriges Radio Halland här! Har du lust att skicka ett mejl till mig på per.qvarnstrom@sverigesradio.se ? Vi skulle vilja uppmärksamma din blogg i någon sändning. MVH/Per

    SvaraRadera