Andra advent har passerat och nu kliar det i lussebullebakarfingrarna. Har ni en måndagseftermiddag över?
Bra, här kommer det klassiska och väl beprövade receptet:
50 gram jäst
1 dl socker
1/2 tesked salt
2 dl olja
5 dl Oatly havredryck
1-2 paket saffran
15-17 dl vetemjöl
En näve russin
1. Smula ner jästen i en bunke och tillsätt sockret. Låt det smälta ihop.
2. Tillsätt salt, olja, havredryck som värmts till 37¤, saffran och slutligen mjölet (spara lite till utbakningen).
3. Arbeta ihop degen tills den släpper från bunken.
4. Låt degen jäsa övertäckt i ca 40 minuter.
5. Baka ut som s-krumelurer, bullar, snurror eller hur ni vill och garnera med russin.
6. Låt jäsa ytterligare 30 min under bakduk.
7. Grädda bullarna i 250 grader i ca 8-10 minuter.
Glöm inte att spara några till Lucia!
// Myran
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar