fredag 12 december 2014

Lucka 12: Auberginebollar

Idag har det varit fullt ös med klappletande och grejer så nu är jag lite matt i pälsen.
Här kommer i alla fall dagens tips, ett supergott och enkelt recept på bollar som passar lika bra på julbordet i stället för köttbullar, som till fredagsmyset ihop med potatisklyftor och vinsås.
(Ni vet ju hur jag känner för auberginer... De borde kanske ha en egen tagg här i bloggen?)


Auberginebollar

2 auberginer
2-3 msk olja
3 skivor vitt bröd
4 msk vatten
2-3 msk mjöl
vitlök
salt och peppar

Först ska auberginerna mjukas upp i ugnen på 200. Dela dem och pensla med olja. Låt dem vara i ugnen i ca 30 minuter.
Skrapa ut auberginernas innehåll när de har svalnat och hacka eller mixa till en smet.
Dela brödskivorna i små bitar och rör ner, pressa i någon klyfta vitlök och häll i lite vatten. Rör ner mjölet och skapa en smet som varken är för tjock eller för lös med hjälp av mer vatten eller mjöl om det behövs. Låt stå i några minuter.
Rulla sedan till bollar och stek dem i några minuter.
Auberginebollarna funkar bra att frysa in och ta fram några dagar före jul!

// Myran

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar