torsdag 14 februari 2013

Tutti frutti till kvällsmat

Idag har vi käkat fruktsallad. Hela kvällsdineringen var en enda stor fika, kan man säga. Vi bakade scones och drack mycket te till.
Medan Paddan fixade sconessmeten - han är en baddare på att baka - hackade jag lite frukt. Men inte de vanliga frukterna: banan, apelsin, äpple och päron. Jag inspirerades av min kompis Angelica som gjorde sin fruktsallad så här:
kärnor från granatäpple
delade physalis
hackad kiwi
Jädrans gott!
Granatäpple är en väldigt spännande frukt - det ser ut lite som att man håller på att stycka en alien när man plockar ur kärnorna. Men alla frukter och grönsaker är rätt fascinerande när man tittar närmre på hur de är uppbyggda.
Och physalis heter "ananaskirsebaer" på... danska? Norska? Ganska gulligt i vilket fall. Ananaskörsbär.
// Myran

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar