onsdag 7 maj 2014

Hunmus - enkelt, gott, bäst!

Hummus är röran som passar till allt. Till potatisklyftorna, som dipp, på frukostmackan, som tillbehör till grillade grönsaker, istället för dressing på hamburgaren och så vidare i oändlighet. Nyttigt är det dessutom!
Det finns väl en uppsjö av olika recept på denna utsökta röra, här kommer det Myran och Paddan oftast brukar använda:

800 gram kokta kikärtor
1 vitlöksklyfta
Olivolja (raps kan också funka)
en halv citron
1 tsk sambal oelek
spiskummin, salt, peppar
ca 1 dl vatten

Kör ner kikärtorna i en mixer, eller mixa med stav. Häll på vatten och olja, testa dig fram till en bra konsistens. Röran ska vara smidig men inte för såsig. Mixa ner kryddor, vitlök och pressa citron, så mycket som passar dina smaklökar (själv gillar jag syrlighet)! Mixa tills allt är välblandat och dela upp röran i burkar. Det funkar bra att frysa ner den hummus du inte orkar äta upp till ett senare tillfälle! Tänk bara på att ta upp den i tid så att den får tina i egen takt.

Mumsen!

// Myran

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar